22 Kasım 2015 Pazar

"Complex"

O gün çok sıkılmıştım ve kendi adımı Google'da aramaya karar verdim. Nadir bir ismim vardı. O yüzden hiçbir şeyi bulmayı beklemiyordum. Buna rağmen adres kısmında ismimin bulunduğu bir siteyle karşılaşınca ne kadar şaşırdığımı tahmin edemezsiniz.

www.(ismim).com

Linke tıkladığımda bir mesaj bölümü çıktı. Sitenin sahibinin profiline baktığımda yaşımızın, hobilerimizin, ilgi alanlarımızın aynı olduğunu gördüm. Mesaj bölümünde hiçbir şey yazmıyordu. Yalnızca ilgimi çektiği için sayfayı favorilerime ekledim.  Yaklaşık 1 ay sonra siteye tekrar girdim. Bu sefer daha çok yorum vardı. Birkaç tane de günlük girişi vardı. Çoğunlukla basit şeylerdi. "Hava bu gün çok güzeldi" ya da "Bu gün işte çok sıkıldım." Doğal şeyler.

Yalnız, zaman geçtikçe daha çok benzerlik fark etmeye başladım. Sitenin sahibi benimle aynı şehirde yaşıyordu. Aynı nadir isme sahip iki kişinin aynı anda aynı şehirde olması çok garip gelmişti. Site de daha fazla zaman geçtikçe günlük yaşantılarımızda yaptıklarımızın da benzer olduğunu fark ettim. Beyzbol maçına gittiğim bir günün akşamında siteye baktığımda sitenin sahibinin de aynı maça gittiğini gördüm.

Basit bir tesadüften daha fazlası olduğunu düşünmeye başlamıştım. Siteyi her ziyaret edişimde rahatımı daha çok kaçıran küçük kişisel detayları fark ettim. Örneğin, Sahibin köpeğinin ismi benim küçükken sahip olduğum köpeğin ismiyle aynıydı. Sitenin sahibi arabasının resmini yüklemişti. Araba benim üniversite de sahip olduğum arabanın markasındandı. Arkadaşları ile gitmeyi planladığı restaurant benim bir önceki işimdeyken sürekli gittiğim restauranttı.

Bir gün yeniden siteye girdiğimde mesaj bölümünde bir sürü doğum günü mesajını gördüm.
O gün benimde doğum günümdü. Merakımdan ilk defa mesaj yazmaya karar verdim. Doğum gününü kutlayıp aynı ada sahip olduğumuzu söyleyecektim. Fakat mesaj yazmaya çalıştığımda mesaj yazılacak hiçbir yerin olmadığını gördüm. Sitenin sahibi, sitesinin aktif bir site gibi gözükmesi için çok uğraşmışa benziyordu. Başka insanların gönderdiği mesajları kendi oluşturduğu sahte hesaplar ile yazıyordu. "Böyle bir şeyi kim, niye yapar ki?" diye merak ettim.

E-mail göndermeye karar verdim.

"Merhaba, Belki bana inanmayacaksın ama ikimiz de aynı isime ve aynı soyada sahibiz memnun oldum." yazdım.

Bu sadece arkadaşça bir e-mail'di.

Ertesi gün siteye yeniden girmeye çalıştığımda sitenin yok olduğunu gördüm. Silinmiş gibiydi.
Daha sonra e-mail adresime girip gelen kutuma baktım, Dün kü e-mailim'e cevap vardı. E-mail'e baktığımda ürperdim.

Sadece iki kelime yazıyordu.

"BULDUM SENİ!"

Ç.N:
Öhöm, biliyorsunuz.. Yoğun oluyorum ve çeviri yapmak için vaktim bol olmuyor ve hafta içi ortalama üç tane çeviri gelmesi gerekiyor. Aksaklık olursa haftasonu iki tane çeviri yayınlayacağım.

13 yorum:

  1. daha önce izlediğim bi film aklıma geldi filmde bi genç ödevi için kayıp çocuk resimlerine bakarken kendi küçüklük resmini görüyodu ve aslında o resmin kendisini arayan birinin onu bulmak için koyduğu bi tuzak olduğunu öğreniyodu hayatı boyunca ona bakan ailesi aslında onun gerçek ailesi değildi falan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin adı ne acaba söylermiziniz ?

      Sil
    2. Kaçış mı ne alacakaranlık da oynayan kurt adam oynuyor

      Sil
    3. Kaçış mı ne alacakaranlık da oynayan kurt adam oynuyor

      Sil
  2. Bence yorum yazarladan yeni CP yazmalarını yada tavsiye etmelerini söylemelisin

    YanıtlaSil
  3. Aynısını arkadaşa yapıp keklemeyi planlıyorum :D şeytan mıyım neyim

    YanıtlaSil
  4. Yeni CP ne zaman gelecek :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazartesi ve Perşembe günleri çeviri yapıyorum ve ek olarak hafta sonları.

      Sil
  5. Pasta çok hizli olmak ben bir şey anlamamak.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken kaba veya küfürlü bir dil kullanmaktan çekinirseniz sevinirim ^^