29 Aralık 2015 Salı

"Digital Camera"

Akrabalarımdan biri aniden öldü. Kadınla daha önce hiç karşılaşmamıştım. 4 yaşında bir kızı vardı. Kızın ismi Yuki'ydi. Babası onu kendi başına büyütemezdi, o yüzden halamdan kıza bakmasını istemişti.

Küçük kız yalnız bırakılmayı reddediyor, ve halamın yanından hiçbir zaman ayrılmıyordu. Bu bir problem olmaya başlamıştı. Halam Yuki olmadan hiçbir yere gidemiyordu. Sürekli ilgiye ihtiyaç duyuyordu. Halamın kendi öz kızı bile kıskanmaya başlamıştı.

Bir gün, halam bir kaç günlüğüne şehir dışına çıkması gerektiğini söyledi ve küçük kıza onun için bakıcılık yapıp yapamayacağımı sordu. Bunun benim için bir zevk olacağını söyledim. Yalnız yaşıyordum ve bir arkadaş iyi olabilirdi.

Bir kaç gün sonra halam Yuki'yi getirdi. Giderken küçük kızı kenara çekti ve "Yuki, lütfen iyi bir kız ol. Uslu dur." dedi.

Halam gittikten sonra Yuki'yle konuşmayı ve oyun oynamayı denedim, ancak küçük kızın davranışları çok garipti. Kolunun altında sıkıca tuttuğu ve hiç bırakmadığı bir oyuncak ayı vardı. Asla gülmüyordu. Asla konuşmuyordu. Yaptığı tek şey sessizce bir köşede oturup duvara bakmaktı. Bu beni biraz huzursuz ediyordu.

Onu neşelenedirecek bir şeyler bulmaya çalışıyordum. Yeni bir dijital kamera almıştım, o yüzden Yuki'nin eski olanla oynamasına izin verdim. Kamera'yı gördüğünde gözleri parıldadı. Ona kamerayı nasıl kullanacağını gösterdim, apartmanda gezerek her şeyin fotoğrafını çekmeye başladı. Yüzünde parlak bir gülümseme vardı.

O akşam Yuki'yle uğraşmanın ne kadar zor olduğunu keşfettim. Ne zaman odadan çıkmaya çalışsam ağlamaya başlayıp bana sesleniyordu. Onu yalnız bırakamadım, yoksa büyük bir gürültü çıkarıyordu. Banyoya bile benle gitmekte ısrarcıydı, oldukça utanç verici.

Yatma zamanı geldiğinde ayrı odada kalmayı reddetti ve benim yatağımda uyumak için ısrar etti. Ona bir masal okudum ve bir süre sonunda onu uyutmayı başardım. Ayıcığını o anda fark ettim. Ayaklarından biri kömürleşip kararmıştı, sanki yanmış gibi. Merakımı uyandırdı.

Gecenin bir yarısı garip bir sesle uyandım. Diğer tarafa döndüğümde Yuki'de ters giden bir şeyler olduğunu gördüm. küçük kızın bedeni titriyor, sarsılıyordu.Gözleri iyice açılmıştı, dişleri takırdıyordu ve gözyaşları akıyordu. Onu kendime yaklaştırdım ve ne olduğunu sordum.

"Yine bana bakıyor," diye mırıldandı.

Şaşkınlıkla "Kim?" diye sordum.

"Karanlık Kadın." diye cevap verdi.

Daha fazla şey söylemedi. Ona gördüğü şeyin hayal gücü olduğunu söylemeye çalıştım ama kafasını sallayıp ağlamaya devam etti. Onu tekrar uyutmak çok uzun zamanımı aldı.

Sonraki gün Yuki yine iyiydi. Dijital kameramla oynamayı seviyordu. Eve gitme zamanı geldiğinde ona kamerayı alabileceğini söyledim. Yuki bana sarıldı. Hiçbir şey dememiş olmasına rağmen çok mutlu olduğunu söyleyebilirim.

Küçük kızı halamın evine bıraktım ve bir bardak çay içmek için kaldım. Halam Yuki'ye baktığım için teşekkür etti ve mutfakta bir süre sohbet ettik.

"Zavallı küçük şey," dedi "Annesi öldüğünden beri hiçbir şey söylemedi."

Merakıma hakim olamadım. "Yuki'nin annesi nasıl öldü?" diye sordum.

Halamın yüzüne garip bir ifade yerleşti. "Yangında öldü..."

"Yangın nasıl başladı?"

"Şey..." Halam tereddüt etti, konuşmak konusunda isteksizdi "Çok üzücü bir hikaye. İntihar etti. Yuki'nin annesi çok sorunlu bir kadındı. Kendi üstüne benzin döktü ve bir kibrit yaktı. Kendini canlı canlı yaktı."

"Tanrım! Ne kadar korkunç!"

"Evet," dedi halam "Ailesi şok olmuştu, olayı unutturdular ve bir kazaymış gibi davrandılar. Küçük bir cenaze yaptık ama sadece yakın akrabalar davetliydi. Yuki orda değildi. Annesinin öldüğünü bile bilmiyor. Sadece uzun bir tatilde olduğunu düşünüyor. Ona söyleyecek cesareti bulamadık."

"Zavallı Yuki," diye mırıldandım.

Halam üzgün bir şekilde onayladı "Zavallı Yuki."



Birkaç gün sonra Yuki öldü.

Halam Yuki'nin davranışlarını değiştirmeye çalışıyordu. Gece onu kendi başına yatması için zorlamıştı. Yuki çığlık atıp ağlamasına rağmen halam orda onu yalnız bırakıp kapıyı kilitlemişti. Sabah Yuki'yi hareketsiz bir şekilde yatakta yatarken bulmuştu. Zavallı küçük kız ölmüştü.

Kimse ne olduğunu anlayamadı. Doktor bir ölüm sebebi bulamamıştı. Vücudunda iz yoktu. Mükemmel bir şekilde sağlıklıydı. Gece yarısı esrarengiz bir şekilde ölmüştü. Açıklama yoktu.

Cenazeden sonra halamın evine döndüm. Herkes çok üzgündü. Halam Yuki'ye verdiğim dijital kamerayı iade etti. Kamerayı eve götürdüm. Onu hatırlamam için bir hatıraydı.

Hafıza kartı Yuki'nin rastgele çektiği fotoğraflarla doluydu. Gözlerimden yaşları silerek hepsine teker teker baktım. Evimin fotoğrafları, halamın evinin fotoğrafları, çiçeklerin, köpeklerin, oyuncakların, şekerlerin... bir çocuğun çekebileceği şapşalca fotoğraflar.

Sonra, en sondaki resme geldim. Ve kanım buz kesti.

Ellerim titriyordu.

Çığlık atmak istedim ama sesim çıkmıyordu.

Fotoğraftaki tarih Yuki'nin öldüğü geceyi gösteriyordu.

İşte küçük kızın kameramla çektiği son fotoğraf...

73 yorum:

  1. Oldukça etkileyici bir CP. Güzel çevirmişsin Rei Shizuka :3

    YanıtlaSil
  2. Aman yarabbi. Şarjım %3 olduğu için fotoğrafı göremedim ve yakından baktım. Şu an acayip tırsıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hikayenin gerçek olduğu hakkında söylentiler var ama onu yazmadım ^^

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Ürkmen gerek *-*
      Gerçeklik ihtimali olduğu için.. *-*

      Sil
    2. Günaydın ürkmen gerek burası creepypasta internetin karanlık tarafı

      Sil
    3. Hahahahhaa haklısın :)

      Sil
    4. Evet deep webden de beter. Orda görmek istemediğini görmezsin didik didik araman lazım ama burası. Her taraf bunlarla dolu.

      Sil
    5. Evet deep webden de beter. Orda görmek istemediğini görmezsin didik didik araman lazım ama burası. Her taraf bunlarla dolu.

      Sil
  4. Slm yeniyim uzun zamandir sessiz bir sekilde takip ediyordum cpler herzamanki gibi mukemmel bunu biryerde duymustum tek fark hala yerine teyze idi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam hoşgeldin aramıza ^^
      Çeviride "Aunt" kullanılmış, türkçeye hem hala hem de teyze olarak çevrilebiliyor :3

      Sil
  5. Rei sen kaç yaşındasın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 16 buçuk ^^
      Evet buçuk -,-

      Sil
    2. Bu yaşına rağmen güzel çeviri yapıyorsun. Bazıları gelmiş 20-25 yaşına İngilizce bildikleri halde çeviri yapamıyorlar O_O

      Sil
  6. Ne kadar uzun olduğuna bakarken aniden fotoğrafı gördüm ve şunu söylemeliyim ki böyle şeyleri aniden görmek cidden korkunç... Her neyse, güzel çeviri, ürkütücü pasta. Kısacası her zamanki gibi :D Ellerine sağlık Rei :)

    YanıtlaSil
  7. Yemin Ediyorum Buz Kesildim Telefon Elimden Düştü O Ne Biçim Fotoğraf...

    YanıtlaSil
  8. tobe tobe ustteyken fotoyu siyah bi fotograf sandim asagi inince oluyordum o.o

    YanıtlaSil
  9. Fotoğrafı Komik Bulan Bir Tek Benmiyim? //MRS.Black\\

    YanıtlaSil
  10. Bloğunu takip ediyorum da burada nasıl anonim olmadan yorum yapcaz?????? Fotoğraftan anlayan varmı bitek göz var (⊙ω⊙)

    YanıtlaSil
  11. Ekran ışığını açıp resme 10-15 kere baktım -.-
    Lanet olsn..

    YanıtlaSil
  12. Eheuehehe nedense okuyup mutlu oldum :D

    YanıtlaSil
  13. Ben de unisex diye biliyorum o_O
    Yani iki cinsiyet için de uygun diye :3

    YanıtlaSil
  14. O ne öle yaa gece gece evde elektriklerde yok

    YanıtlaSil
  15. Fotodaki kadìn,Yukinin annesimi?

    YanıtlaSil
  16. Teśekurler rei shizuka böyle devam

    YanıtlaSil
  17. Ben eklenen resimleri göremiyorum nedendir ?

    YanıtlaSil
  18. ota bboka inanıyorsunuz mk :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bunlar inanılması için değil :3
      Eğlence için yazılıyor ^^

      Sil
  19. Siyah kadın...

    Bunu daha önce 3 kere okumuştum ve siyah kadının Yuki nin annesi olma ihtimali aklıma şimdi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yuki'nin annesiyse ndn öldürsünki aq bi düşünmedinmi ??

      Sil
  20. Emeğine sağlık baya korkuttu bide o fotoğraf ne öyle o_O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğun için teşekürler :3
      Fotoğraflar baya bir hava katıyor ya *-*

      Sil
  21. Yeni katıldım biri hoşgeldin desin fgghdj ingilizce olarak defalarca okuduğum bir cp , burada görünce mutluluktan korkamadım ;D Favorilerimden biri ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk ^-^ İletişim formundaki mesajları kim okuyor acaba? Herhalde yöneticidir ;D sorumu düzelteyim yönetici kim?

      Sil
    2. Tüm sorularının cevabı "Ben" ._.

      Sil
    3. Tamam teşekkürler ,_,

      Sil
    4. Ellerinize sağlık bu arada mükemmel çeviriler ^-^

      Sil
  22. Duyduğuma göre jeff hayranlığınız varmış ;D Ticci Toby var mı peki? İkiside benim hayatım ;D Al beni yahuşuklu canavar afghj Tabi ölmeden önce slender ın proxysi olsak fena olmaz ;D =)) Amerikaya düzenlediğiniz yolculukta bizide unutmazsınız değil mi? ;D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de var *-*
      Ve unutmamayı denerim :D

      Sil
    2. Bi ara kafayı yemiştim (çook önceden ya 6. sınıftayken oldu yanlış hatırlamıyorsam ), jeff çok tatlı ya baksana şunun tipine yapıp 5. sınıfları korkutmuştum ;D ağladılar +-+ sonra müdürün odasına gittim falan işte... ;D

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Yanlış yazının kurbanıyım :D ortaokuldayken çok çılgınmışsın :D

      Sil
  23. Ürkütücü ^-^ Fotodan pek tırsmadım açıkçası ;D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında o fotoyu korkutmak için koymamıştım biliyor musun :D

      Sil
    2. Normal bir kadının şaşırmış bakışı ve ustaca bir ''fotoşok'' ;D Cp isteği alıyorsanız bir isteğim olacak; Blue Man please ^-^ ingilizce okudum ama türkçeside olsa fena olmaz :D

      Sil
  24. Fotoğrafı gördüğümde ben temsili ... Yemin ediyorum resme bakmadan geçecektim yorumlara ama önüme gelmesiyle kalbim saliseyle durdu ve geçti ne desem yani ama müthiş bence o annesi veya dediği siyah kadın olabilir veya annesi yanıyorya kül siyah :D

    YanıtlaSil
  25. Bu bizim yukki değildir umarım xD
    Yorum biraz(bayağı eski ama yeniden-ekiye bir okuyucuyum ne diyim

    YanıtlaSil

Yorum yaparken kaba veya küfürlü bir dil kullanmaktan çekinirseniz sevinirim ^^