27 Eylül 2014 Cumartesi
Yedi Kule Zindanları
Bilindiği gibi Yedi Kule Zindanları 390 yılında imparator I. Theodosius tarafından inşa edilmiştir. Kayıtlarda bu yapının devlet evraklarının saklandığı, yerli ve yabancı esirlerin hapsedildiği bir yapı olduğu yazmaktadır. Ama kayıtlarda yazmayan bir efsane halk arasında dolaşır. Bu hikaye özellikle Osmanlı İmparatorluğu’nun son yılları ile Türkiye cumhuriyetinin ilk 50 yılı süresince halk arasında yaygındı, fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuştur, Hikayeyi bilenler çoğunlukla yaşlılar olup sayıları çok azdır.
Efsaneye göre; zindanlara hapsedilen önemli esirler arasında bir pagan da bulunmaktaydı. Fakat ne zindan görevlileri ne de diğer komutan vb. kişiler bu adamın bir pagan olduğunu bilmiyorlardı. Onu Avrupa devletlerinde üst düzey devlet görevlisi bir misyoner sanıyorlardı. Bazı gardiyanlar ise onun casus olduğunu söylemişlerdi. Ve bu yüzden ona türlü işkenceler yaptılar. Hatta işkenceleri abarttılar ve yeni işkence yöntemleri bile denediler bu adamın üzerinde.
Pagan ise kendini acıyla eğitmiş olduğundan dolayı acıya dayanıklıydı ve ne işkencecilerin istediği itirafları yapıyor, ne de acı dolu çığlıklar atıyordu. Bu da işkencenin dozunun yükselmesine sebep oluyordu her geçen gün. Sonunda pagan bu işkencelere daha fazla dayanamadı, ama ölürken anlaşılmaz bir lisanda, arada antik Latince’ye benzer kelimeler kullanarak dua tarzı sözler söyledi. Tabii kimse bu sözleri önemsememişti. Paganın cesedi ise umulmadık bir hızda eriyip gitmişti.
Sonradan bu olaylar halkın kulağına gitti ve bazı insanlar paganın lanet okuduğunu anladılar. Ölen pagan, orada işkence gören insanların ruhlarının, Mesihin dünyaya geldiği güne kadar zindanların içine ve duvarlarına hapsolmasını, Mesihin geldiği gün ise; ruhların hesap sormak için serbest kalmasını dilemişti. Mesihin dünyaya ayak bastığı gün, Yedi Kule Zindanları’nda işkence görüp ölen bütün insanların ruhları serbest kalacak ve hasap soracaklardı.
O yüzden Yedi Kule Zindanları’nda bazen çığlıklar ve hatta Latinceye benzer bir lisanda söylenen sözler duyulur…
ÇN:Buda gerçeklik payı olan bir efsanedir.İnanıp inanmamak size kalmış ^_^
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerine sağlık. Pagan ne ?
YanıtlaSilGenji admin bayram süresince yok,o yüzden ben cevap vereyim :3
Sil"Resmi roma devlet dininin dışındaki diğer politeist inançları tanımlamak için kullanılan aşağılayıcı bir terimdi. Paganus “köylü, kaba” gibi anlamlara gelir. Eski zamanlarda şehir hayatını benimsemeyip, kırlarda yaşayan, mevsimlerin döngüsünü kutlayan ve atalarının inançlarını yaşamaya devam eden insanlar için kullanılıyordu. Daha sonraları Hristiyanlar "pagan" kelimesini kafir anlamında, kendilerinden olmayan herkesi hatta Müslümanları ve Musevileri bile aşağılamak için kullanmışlardır. Haçlı seferlerinde, İstanbul’un yağmalanmasında Hristiyanlar hep kendilerine karşı pagan düşmanlar olduğuna inanmışlardır. "
ilginç bir efsane fakat şöyle bi durum var adam pagansa mesihle bir bağlantısı olmaması gerekir. Mesih yani dirilip dünyaya geri dönen İsa, Hristiyan inancında vardır. Hristiyan olmayan bir kişinin mesih kavramına inanması bununla bağlantılı bir lanet okuması bir ateist'in oruç tutması, namaz kılması gibi bir durumdur. Paganizm doğa kökenli bir dindir ve köken olarak semavi dinlerden çok daha öncesinde de bulunmaktadır.
YanıtlaSilAyrıca Mesih'in geldiği gün ruhların serbest kalması ve hesap sorması adamın ne işine yarayacak ona işkence edenler çoktan ölmüş olacak, o adamla bağlantısı olmayan, ona işkence etmemiş kişilere mi hesap soracak oradaki ruhlar.
Yine de paylaşım için teşekkürler ilgi çekiciydi.
Bu arada İstanbul'un dehlizleri diye bi arama yaparsan google'da oldukça ilginç şeyler bulabilirsin. Bu dehlizler gerçek ve oldukça ilginç bi yapıdalar. Hatta bahsedilenlerden birini bizzat ben gördüm tabii içine girme fırsatım olmadı. Yerebatan sarnıcında en sonda ters medusa kafası heykellerinin orada duvarda bir giriş var yıllar önce girip geri dönemeyenler olduğu için bu giriş sıvayla kapatılmış ama izleri belli oluyor ve vurduğunuzda arkasının boş olduğunu anlayabiliyorsunuz.
-Stoner
Üşenmeden yazmış olman müthiş bir şey :D
SilVe gidenlerin geri dönmediği yerleri severim *-*
Ve gitmeyi de isterim genelde, o yüzden hedefim o duvarı gizlice yıkıp girmek olacak. Gelmek isteyen haber versin -,-
o zaman dehlizleri araştırırken acayip mutlu olucaksın çünkü o öykülerin hiçbiri mutlu sonla bitmiyor gidenler asla dönmüyor. doğu mitlerinden biri olan şahmeran da istanbul dehlizleriyle direk bağlantılı zamanında oralarda yaşadığı söyleniyor.
Silkötü haber ise yerebatan sarnıcı bir müze olduğundan oradaki duvarı yıkıp dehlize girmek zor olucak. ama müzenin açık olduğu bi saatte içeri girip kolonlardan birinin arkasına saklanıp müzenin kapanmasını beklersek bi şansımız olabilir :3
-Stoner
Denemeye değer *-*
SilRei bende gelebilirmiyim acaba biraz macera kötü olmazdı (ne kadar korkak da olsam)
SilRei ben de gelebilir miyim geç oldu ama bence bir kameralı arabayla içine bakabilinir
SilHepiniz toplaşın :D
SilPaganizm dinini duymuştum, gay ya da bisexuel insanlar inanıyor ve doğa kökenli bir din. Hatta sembolü ağaç. Sadece bu kadar bilgim var, kelimenin "köylü, kaba" anlamlarına geldiğini öğrenmem iyi oldu. Ve yere batan sarnıcı bana yakın, ben de denemek istiyorum :3
YanıtlaSil