24 Temmuz 2021 Cumartesi

The God Experiment Part 3

Part 3

Siz hiç kamerada 7 tane hayatın karardığını izlemenin nasıl olduğunu merak ettiniz mi?

Kendiniz buzla kaplı bir dağın üzerinde bir tren yolculuğunda hayal edin. Çığı duyabilirsiniz. Yer değiştiren kayaların monoton gürültüsü ve dalgalanan kar soğuk havaya fazla yükleniyor. Bu ses tek bir şey demek olabilir, değil mi? Ölümün geldiğine eminsin. Ama vagondaki kimse çığlık atmıyor. Kimse ağlamıyor. Bunun yerine her şey sonuna kadar sakin ve sessizdi.

Denek003 Courtney isimli transseksüel bir erkekti.

Biyografimize göre 1.67 boyundaydı. 68 kiloydu. Fotoğrafta; siyah kusursuz teni bir tarafı kısaca tıraş edilmiş şık siyah saçıyla buluşuyordu. Courtney'in bir kadınla ilişkisi vardı. Ama bu mutlu çift birlikte taşınmamışlardı. Sıkışık stüdyo daire içinde kamera yerleştirmenin ideal olduğunu düşündüm.

Eski zamanlardan beri, Courtney, doğru bedenle eşleşmediğine dair kesin işaretler sergiledi. Erken başlangıç kimlik krizleri, gençlik yıllarında tedavi edilmeyen depresyon ve anksiyete gibi karmaşıklıklara yol açtı. Bu çılgınlık tıp profesörlerinin ömür boyu sürecek bir hayali gerçekleştirmek için çareler bulmasıyla sona erdi. Sağlık hizmetleri endüstrisinde yüksek maaşlı bir işte çalıştı ve bu durumda para yüklü bir sağlık tasarruf hesabı oluşturdu. Tüm prosedürü kendisi karşıladı. Ama yine de, Courtney'in ebeveynleri tüm iletişimi kesti. Bu gerçek onun peşini bırakmadı.

Courtney asla kendisini dindar olarak düşünmedi. Anket sonuçları, birkaç ana kavramla özdeşleşmenin olduğunu göstermiştir. Tanrıya inanıyordu. Yargıya ve cezaya ve sonunda hepimiz için bir tür barışa inanıyordu. Herkes gibi Courtney'in de Big Man ya da Big Lady ile sorunları vardı. Mutlak kudret adına şunları yazdı;

"Eğer burada bir kukla ustası varsa, ben onun kayıp sicimiyim."

Bunu biraz karanlık buldum. Ama o yine de o bazı şeyler için dua ediyordu. Gecenin karanlığında yatağının baş ucu tarafından gönderilen mesajlar özel olarak kimseye değildi. Her bir teklif şöyle bir şeyle başlıyordu;

"Dinleyen var mı bilmiyorum ama.."

Çünkü bu şekilde daha güvenli hissettiriyordu. Bir başkasıyla şansınız varsa başka biriyle kendinizi lanetlememek daha kolay. Ailesinin yine onunla konuşması için dua etti. Kabul edilmesi için dua etti. Küçük kız kardeşininn sağlığı, başka bir terfi, daha iyi bir tedavi ve daha az makyaj için dua etti. Ama hepsinden önce çoğu kişinin anlayabileceği bir şey istedi. Kız arkadaşıyla evlenebilmek ve yeni bir hayata başlamak için yeterli para için dua etti.

Çalışmamızın ikinci haftasında, işlerin doğru yolda gittiği görünüyordu. Samantha'yla birlikte yatak odasında geç bir gece konuşması evlilik konusunu açtı. Küçük kız kardeşi Sarah, daha sık yazıyordu ve iyi olduğunu iddia ediyordu. Kariyeri boyunca yükselme eğiliminde olmaya devam etti.

Ancak, Denek002'nin kaybolmasının ardından salı günü benzer semptomları fark etmeye başladık. Courtney'in annesi o sabah aradı.

Konuşma gayet iyi başladı. Çoğunlukla kendisi hakkında konuştu. Kütüphanedeki dedikodu, en sevdiği televizyon programları, her günkü şeyler. Fakat konu nihayet her zamanki gittiği yere gitti: babasının içki problemine.

Babası dolaşırken son kısmı duymuş olmalıydı. Anne odadan kaçmaya çalışırken alıcıya moral bozucu bir tavsiyede bulundu.

"Küçük kızıma selam söyle."

Tom ve ben ikimiz de o sırada ofisteydik. O tek bir cümlenin sonuçları katlanılmayacak kadar korkunçtu. Courtney arabasındaydı ve bir köprüye yaklaşıyordu. Telefonun bağlantısı kesildi ama hala ona bağırıyordu.

"Anne? Baba? Bu sen misin? Bana söyleyebilecek hiçbir şeyin yok mu? Neden beni aradın ki? Neden bunu bana yapıyosun?"

Hat acımasız bir şekilde ses çıkardı.

Zavallı adamın gözlerinin içinde bir şey ölü görünüyordu. Acı ve yenilginin ifadesini doğru bir şekilde ayırt edebilmek için araç kamerasının içinde 720p'ye ihtiyacı yoktu. Ona yardım etmek istedim ama her zamanki gibi zaman yoktu. Üstelik, Tanrı Deneyi etkileşimi yasaklıyordu.

Courtney arabayı kenara çekip arabadan indiğinde Tommy bir istisna yapmaya hazır görünüyordu. Kameraları değiştirdik. Katılımcımız dar kaldırımda durup birkaç dakika uzaklara baktı. Sonra ileri yürüdü. Sis bu rakımda görünmeye başlamıştı.Yağmur, akşam boyunca alanın en ince ayrıntısına kadar birikti. Sessizce, Courtney tek bir satırı döngüde fısıldamaya başladı. Tıpkı diğerleri gibi.

"Ben senin kayıp siciminim. Ben.. Ben sadece senin kayıp siciminim. Heh. Ben senin kayıp siciminim. Ben senin kayıp siciminim."

Tommy o sırada çok endişeli görünüyordu. Telefonunu aldı ve öfkeli bir şekilde tanımadığım bir numaraya mesaj yazdı. Sonra videoya uzanıp durdurdu. Bunun yerine karşı yönde olan monitörü işaret etti. Kamera 4 arabanın içini gösterdi.

"Bu ne lan böyle?" diye sordu.

Herhangi bir özellik görmek imkansızdı. Ama bir durum net görünüyordu. Yaklaşık orta boylu siyah bir şekil arka koltukta hareketsiz duruyordu. Birkaç dakika sonra, kapı yandan açıldı ve bir şey zıt yönden çıktı. Çılgına dönmüş bir şekilde bir görüş alabilmek için kameraları ayarladık. Ama görünürde kimse yoktu.

Videoya devam ettim ve Courtney'i kontrol ettim. En sevdiğim küfürlerimi saydırırken o ise dikkatsiz bir şekilde çelik destek kirişini sallandırıyordu. Birkaç yüz fit aşağıdaki soğuk ve sert zemin, Tom ve benim dışımda kimseyi endişelendiriyormuş gibi görünmüyordu.

"Tüm kayıp sicimler nereye gider?" diye sordu Courtney.

Sonra tişörtünü çıkardı. Mikrofonu çıkardı. Direğin etrafında dairesel bir dans gerçekleştirdi.

Sonra Denek003 aşağıya doğru dramatik bir kuğu dalışı yaptı.

Hala sorusunu merak ediyorum. Sanırım kimse gerçekten bilmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken kaba veya küfürlü bir dil kullanmaktan çekinirseniz sevinirim ^^