24 Nisan 2022 Pazar

Narcolepsy

Yaklaşık sekiz yaşındayken bana Narkolepsi teşhisi konuldu. Bu günün herhangi bir saatinde rastgele uykuya dalacağım anlamına geliyordu. Babam buna sahip olduğuma asla inanmadı ve beni tembel olarak gördü.

Erkek kardeşim ben on iki yaşındayken doğdu ve onun yüzünden tam zamanlı bebek bakıcısı olmaya zorlandım. Ailemin onunla ilgilenmemi ve evde onunla kalmam gerektiğini düşündüklerinden dolayı arkadaşlarımla pek çok etkinliği kaçırdım. Onun suçu olmadığını bilmeme rağmen kardeşime gerçekten kızmaya başladım. Hâlbuki bana taptığı ve sürekli sarıldığından, beni ne kadar sevdiği açıktı.

Babam bebek bakıcılığı yapmam gerektiği zamanlarda eve geldiğinde, kardeşimin tembelliğimden dolayı ölebileceğini yüzüme haykırıp dururdu. Narkolepsi hastası olduğumu her seferinde belirtiyordum fakat beni hep görmezden geliyordu.

Bugün bir kez daha kardeşime bakıcılık yapmak zorunda kaldım, çünkü ailem biraz rahatlamak için televizyon izlemek istedi. Uyanık kalmak için elimden gelenin en iyisini yaptım ama gözlerimin yavaşça kapandığını hissettim.

Hatırladığım bir sonraki şey, babamın tam karşımda durup bana bağırmasıyla acı içinde uyanmamdı.

Kan lekeli göz kapaklarımı açıp ona bakarken "Bana ne yaptırdığına bak!" diye tekrarlayarak bağırmaya başladı.

12 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok güzel olmuşşşşşşşşş

    YanıtlaSil
  3. bu bana bayilmalarimi ilgi icin yaptigimi soyleyen ailemi hatirlatti. onlar bahane diyor ancak beynimdeki susmayan sesi duymuyorlar.

    YanıtlaSil
  4. Noldu ya anlamadım birinin kanı çıkmış ve biri istemediği bişi yapmış.
    Yarım kaldı biraz

    YanıtlaSil
  5. Fazla kısaydı

    YanıtlaSil
  6. Biraz daha detaya ihtiyacı var 4.5/10

    YanıtlaSil

Yorum yaparken kaba veya küfürlü bir dil kullanmaktan çekinirseniz sevinirim ^^