9 Nisan 2020 Perşembe

POLYBIUS

Polybius 1981'de piyasaya sürülen nadir bir atari oyunu hakkındaki şehir efsanesidir. Oyun, Sinneslöchen(almanca'da hislerini sil) diye adlandırılan gizemli bir şirket tarafından oluşturuldu. Tempest'e benzeyen yapboz ve shoot'em up tarzında bir oyundu. Sadece Portland Oregon'un birkaç kenar mahallesinde yayımlandı. İddia edildiğine göre çok popülerdi insanlar onu oynamak için sıraya giriyordu.Ancak insanlar, bir kadının ağlamasını duyduklarını ve göz ucuyla garip yüzler gördüklerine dair oyun hakkında tuhaf şeyler olduğunu rapor etti. Oyuncuların aynı zamanda kabuslar, mide bulantıları, baş ağrıları, baygınlıklar ve hatta hafıza kaybı geçirdikleri oluyordu. Bazıları intihar bile etti. Diğerleri video oyunları oynamayı tamamen bıraktı ve en az biri video oyunu karşıtı eylemci oldu.

Bir atari salonunun sahibine göre siyah takım elbise giyen adamlar oyundan kayıtları toplamaya sık sık gelirdi.

Hiç para almadılar, sadece oyun hakkında bilgiler aldılar. Bu yüzden,  en başta gelen teori bilinç altı mesajları kullanan bir tür hükümet deneyiydi. Oyun, piyasaya sürüldükten yaklaşık bir ay sonra belirsizliğini koruyor. Tüm bakanlar kurulu aniden gözden kayboldu. Bir bakan 1998'de bir atari salonunda tekrar görüldü ama sonra hızlıca tekrar gözden kayboldu. Bazıları oyunu tekrar oluşturmaya çalışsa da kimse orijinal ROM'u* bulamadı.

SİNNESLÖCHEN
İndirmek için oyuna buradan erişilebilir : Sinneslöschen website

MEDYADA
Şehir efsanesi şu anda olan olağanüstü bir olay haline geldiğinden beri Polybius oyunuyla ilgili birçok görüş iddia edildiği gibi, bununla ilgili birkaç kısa video da var.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ
Sadece ekran görüntüsünde görüldüğü gibi "Sinneslöchen" yazıyor. Google çeviri sağolsun, "hislerini sil" anlamına geliyormuş. Bi ihtimal, hafıza kaybını açıklayabilir.


Ç.N: ROM (Read Only Memory) sadece okunabilen verilerin taşındığı hafıza çipine verilen isimdir.





5 yorum:

  1. Bunlar artık aşırı klasikleşti yani (Knob.exe, Misfortune.gb Luna Game) ve daha bir sürü video oyunu tarzı creepypastalar var, oynarsan beynine süb mesajlar yerleştirir ve seni intihar ettirir ya da korkunç şeyler gördürür gibisinden ama bu oyunların yarısı kadarı uydurma zaten tamam aralarından gerçekleri var yok demiyorum gameplayleri reddedemem çünkü ama bu kadar efsaneleştirilecek kadar büyük bir şey değil bence sübliminal mesajlar artık her yerde var nasıl olsa farkında olmadan her gün kaç tane görüyoruz kim bilir.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık, güzeldi.

    YanıtlaSil
  3. ne biçim oyun mk midem bulandı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zhskdhskhsksgsjs

      Sil
    2. Merhaba, telefona kurabilinen bir oyun mu biliyorsan yardım eder misin? Instagramdan ulaşir misin? @iremke.a

      Sil

Yorum yaparken kaba veya küfürlü bir dil kullanmaktan çekinirseniz sevinirim ^^